Wat is het verschil tussen een correctiefactuur en een creditfactuur?

Volgen

Om het verschil tussen een correctiefactuur en een creditfactuur uit te leggen, is het belangrijk dat u weet wat deze opties nu eigenlijk doen. We hebben de opties voor u op een rij gezet:

Kopiëren

Het kopiëren van een factuur maakt, zoals de naam al zegt, een exacte kopie van de originele factuur. U heeft hierbij de mogelijkheid om factuurregels aan te passen.

Kopieer als creditfactuur

De optie [Kopieer als creditfactuur] is hetzelfde als het [Kopiëren] van een factuur, maar bij een creditfactuur staan de bedragen negatief. U kunt met deze optie een factuur volledig (of gedeeltelijk) crediteren en een creditfactuur naar uw klant sturen. De creditfactuur wordt als afboeking in het onderhanden werk geregistreerd in de periode die bij [Leveringsdatum dienst] is opgegeven. Hoe maak ik een creditfactuur aan?

Maak een correctiefactuur

Wanneer u kiest voor [Aanmaken correctie], wordt er een creditfactuur én een kopie van de oorspronkelijke factuur als factuurvoorstel aangemaakt. Gebruik [Aanmaken correctie] als de oorspronkelijke factuur als ‘niet verstuurd’ wordt beschouwd en de creditfactuur als [Correctie] in het onderhanden werk moet worden getoond. LET OP: de creditfactuur kan NIET worden gewijzigd of verwijderd. De status [Goedgekeurd] van de creditfactuur die is aangemaakt via [Aanmaken correctie] kan namelijk niet ongedaan worden gemaakt. Op het nieuwe debet factuurvoorstel kunt u aanpassingen doorvoeren, de factuur verwijderen, productieregels aanpassen en een nieuwe factuur aanmaken. Hoe maak ik een correctiefactuur aan?

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk