Hoe verstuur ik een factuur?

Volgen

Facturen met de status [Verwerkt] kunnen worden verstuurd. Dit kan op twee manieren: via e-mail en per post.

Via e-mail
Als u bij de klantgegevens heeft gekozen voor [Mail] als verzendwijze van uw facturen, zullen uw facturen per e-mail verzonden worden. Voor meer informatie zie: Hoe maak ik een relatie aan of Hoe bewerk ik een relatie?.

• Ga naar [Facturatie] -> [Facturen versturen].
  • Rechtsklik met uw muis op de factuur die u wilt verzenden en geef aan of u de factuur direct wilt verzenden, een testverzending wilt doen of een voorbeeld wilt bekijken.
  • Klik op [Verstuur] om de factuur te verzenden.

Het systeem maakt nu automatisch een e-mail aan naar de betreffende ontvanger, met de factuur als pdf-bestand in de bijlage. De factuur wordt gemarkeerd als verzonden en in de boekhouding verwerkt.

Per post
Als u bij de klantgegevens heeft gekozen voor [Handmatig] als verzendwijze van uw facturen, moet u uw factuur via de post verzenden. Voor meer informatie zie: Hoe maak ik een relatie aan of Hoe bewerk ik een relatie?.

• Ga naar [Facturatie] -> [Facturen versturen].
  • Rechtsklik met uw muis op de factuur die u wilt verzenden en kies voor [Voorbeeld]. Vanuit dit preview-scherm kunt u de factuur afdrukken.
  • Klik nu op [Verstuur].

De factuur wordt gemarkeerd als verzonden en in de boekhouding verwerkt.