Hoe exporteer ik mijn uren en onkosten?

Volgen

Let op: u kunt alleen uren en onkosten importeren zolang de productie nog niet geaccordeerd is.

• Ga naar [Productie] -> [Productie].
  • Selecteer de uren en onkosten die u graag wilt exporteren.
  • Klik bovenaan het productiescherm op [Exporteer].
  • Sla het .xlsx-bestand op.

Gegevens kunnen in twee formaten worden geëxporteerd:

[Exporteer huidige weergave]
Kies deze optie als u de data enkel wilt analyseren. De gegevens kunnen namelijk niet meer worden geïmporteerd en teruggelezen in QicsMilestones. De kolommen die u op het scherm zichtbaar heeft gemaakt, worden geëxporteerd naar Excel.

[Exporteer gegevens ten behoeve van import]
Kies deze optie als u de data wilt analyseren en eventueel aanpassen. De gegevens kunnen naderhand weer worden geïmporteerd in QicsMilestones.

Voorbeeld:
Als u kiest voor [Exporteer huidige weergave], dan worden de hieronder weergegeven boekingen...,

... geëxporteerd naar het volgende MS Excel-bestand:

Als u kiest voor [Exporteer gegevens ten behoeve van import], dan zal MS Excel kolommen bevatten voor al de velden die worden gewijzigd bij invoer van uren/verschotten. De toelichting in de kopregel van de kolom bevat uitleg over het gebruik van elk veld. De importfunctie voegt een ID kolom toe aan het geëxporteerde bestand. Zo kan de importfunctie achteraf de betreffende boeking terugvinden in QicsMilestones.

Het geëxporteerde bestand kan worden gewijzigd in MS Excel en daarna weer worden geïmporteerd in QicsMilestones. Voor elke regel in MS Excel bepaalt de ID kolom of:

• In QicsMilestones een nieuwe boeking wordt aangemaakt. Dit gebeurt als de ID kolom leeg is.
  • Een bestaande boeking wordt vervangen door de waarde uit de MS Excel regel. Dit laatste gebeurt als de ID kolom een bestaand record identificeert.

Hoe importeer ik mijn uren en onkosten?