Hoe keur ik een factuurvoorstel goed?

Volgen
  • Ga naar [Facturatie] -> [Facturen].
  • Selecteer de factuur die u wilt goedkeuren.
  • Bewerk eventueel de factuur.
  • Keur de factuur goed door boven in beeld op [Goedkeuren] te klikken of rechtsklik met uw muis en kies [Goedkeuren].
  • De status van het factuurvoorstel is veranderd van [Voorgesteld] naar [Goedgekeurd] en kan niet meer worden aangepast. De factuur kan nu verwerkt worden. (Zie: Hoe verwerk ik een factuur?)

Om meerdere factuurvoorstellen tegelijk goed te keuren, doet u het volgende:

• Selecteer de facturen die u wilt goedkeuren.
  • Gebruik [Selecteer alles] om alle of een groot aantal facturen te selecteren. De facturen die u niet wilt, kunt u alsnog uitvinken.
    Met [Selecteer alles] kunt u de volgende handelingen uitvoeren:
    • [Goedkeuren]
    • [Goedkeuren ongedaan maken]
    • [Voorstel]
    • [Afboeken]
    • [Voorbeeld]
    • [Verwerken]

Deze bewerkingen kunnen enige tijd in beslag nemen en draaien om die reden als achtergrondproces. Houd de voortgang in de gaten via [Opdrachten in behandeling]. In de tussentijd kunt u gewoon andere werkzaamheden in QicsMilestones verrichten of het programma zelfs afsluiten.

Let op: sommige bewerkingen kunnen met [Selecteer alles] niet worden uitgevoerd. Bij de volgende acties krijgt u een foutmelding:

• [Wijzig bedragen]
  • [Aftrekken]
  • [Kopiëren]
  • [Kopieer als credit nota]
  • [Maak voorgaande bewerkingen ongedaan]

• Zet het vinkje [Selecteer alles] uit om deze bewerkingen alsnog uit te voeren en selecteer de facturen door het individuele vinkje vooraan de regel aan te zetten.

Bekijk ook de video: