Hoe voer ik mijn uren in?

Volgen

Let op: maakt u gebruik van Google Chrome of wilt u met een tablet kunnen tijdschrijven? Boek dan uw uren en onkosten in ons nieuw ureninvoerscherm (HTML5). Als u gebruikt maakt van Internet Explorer bepaalt u zelf in welke versie u werkt. U kunt dus ook gewoon gebruik blijven maken van het bestaande ureninvoerscherm (zie uitleg hieronder).

Tijdschrijven kan op vijf verschillende manieren:

• Ga naar [Productie] -> [Invoeren uren/onkosten].

1. Snel uren invoeren:

• Klik bij het project op het klokicoontje [Snel uren invoeren].

• Vul in het nieuw geopende scherm het aantal uren en de omschrijving in.

• Klik op [Opslaan] of druk op enter.

2. Selecteren en slepen:

• Selecteer een blok tijd.

• Klik op het project, sleep dit naar het tijdsblok en laat uw muis los.
  • Dubbelklik of rechtsklik met uw muis op [Openen].
  • Vul het aantal uren en de omschrijving in.
  • Klik op [Opslaan] of druk op enter.

3. Rechtermuisknop:

• Selecteer een blok tijd.
  • Rechtsklik met uw muis op [Nieuw].
  • Vul in het nieuw geopende scherm het aantal uren en de omschrijving in.
  • Klik op [Opslaan] of druk op enter.

4. Importeren vanuit de planning:

• Klik op [Importeer planning] als uw werkzaamheden in de projectplanning staan.

• Pas de uren, indien gewenst, aan.
  • Vul de omschrijving in.
  • Klik op [Opslaan] of druk op enter.
  • Let op: geïmporteerde uren staan altijd als [Concept] in uw weekstaat.
  • Rechtsklik met uw muis op een bestaande boeking en kies [Ingediend] om de uren daadwerkelijk in te dienen.

5. Kopiëren:

• Rechtsklik met uw muis op een bestaande boeking en selecteer [Kopiëren].
  • Ga op de dag staan waarop de uren nog geschreven moeten worden en rechtsklik met uw muis op [Plakken].
  • Open, indien gewenst, de boeking om deze te bewerken.
  • Klik op [Opslaan] of druk op enter.

Om een boeking in bulk te kopiëren doet u als volgt:

• Ga naar de lijstweergave.
  • Selecteer meerdere boekingen en rechtsklik met uw muis op [Kopiëren].

• Rechtsklik opnieuw met uw muis en dit keer op [Plak op datum].
  • Voer een datum in.

Bekijk ook de video's:

Hoe voer ik mijn onkosten in?
Hoe bewerk ik reeds geschreven uren?
Hoe importeer ik mijn uren en onkosten?
Hoe exporteer ik mijn uren en onkosten?