Wanneer u werkt met complexe projecten, kan het arbeidsintensief zijn om een nieuw project aan te maken. Daarom is het mogelijk om de instellingen en structuur van bestaande projecten te kopiëren.

U kunt projecten kopiëren door de projecten die u wilt kopiëren eerst te exporteren.

Klik op

• Instellingen

• Projecten

Filter de projecten die u wilt kopiëren.

Bijvoorbeeld alle projecten met de naam "Boekjaar 2018".

Klik op:

• Exporteer

Kies en klik:

• Exporteer gegevens om het project te kopiëren
  • Ok

Er is nu een Excelsheet aangemaakt met in de eerste kolom het nummer van het "Source project", dit is het originele project dat u wilt kopiëren.

In de HTML-versie is de kolom "Source project" leeg. U dient hierin zelf de projectcode (uit de kolom 'code' ) te kopiëren.

Vul vervolgens de naam en de code in van het nieuwe project. In dit voorbeeld is de nieuwe code 1000.2019 en de nieuwe naam 'Boekjaar 2019'.

Afbeelding Excelsheet: wanneer u geen projectnummer invult, vult QicsMilestones zelf een projectnummer in

De velden met een rood driehoekje zijn verplichte velden.

Klik op het rode driehoekje voor een uitleg van het betreffende veld.

Wanneer u hier niets invult, of wanneer u hier bestaande waarden verwijdert, worden de waarden uit het sourceproject gebruikt. U kunt hier dus zelf afwijkingen ten opzichte van het originele project doorvoeren of de velden leeg laten.

Projecten kopiëren

Wanneer u alle gegevens in het Excelsheet goed volledig heeft ingevuld, kunt u het Excelsheet opslaan en importeren. Tijdens de import worden de projecten gekopiëerd.

NB: Bij projecten met facturatieschema’s worden de schema’s gekopieerd, maar niet de losse termijnen/voorschotten. Deze kunt u na het kopiëren van de projecten opnieuw genereren.

NB: Test het eerst met één project voordat u alle projecten gaat importeren.

Klik op:

• Instellingen

• Gegevens importeren

Kies bij Object Type:

• Project

Klik op:

• het upload-icoon.

Selecteer het Excelbestand dat u wilt importeren.

Klik op:

• Ok

Let op: wanneer u kiest voor [Sla bestaande gegevens over] worden projecten die al met hetzelfde nummer bestaan, overgeslagen.

De projecten worden nu aangemaakt.

Projecten kopiëren in de HTML-omgeving

Onderstaande uitleg is voor de Silverlight-omgeving. Volg de link om te zien hoe u projecten kunt kopiëren in de HTML-omgeving.