Release notes update 90 - release 1 juli 2015

Volgen

4481 Ondersteuning van OAuth authenticatie bij koppeling met Exact Online

Exact Online (EOL) migreert 1 augustus 2015 naar een nieuw beveilingsplatform. Bij het uitwisselen van gegevens met EOL moeten alle gekoppelde applicaties, zoals QicsMilestones (QM), OAuth authenticatie gebruiken om te kunnen inloggen in EOL. Bij het gebruik van deze authenticatie methode slaat QM niet zelf de verificatiegegevens (credentials) van EOL gebruikers op. In plaats hiervan moet u eenmalig inloggen in EOL, waarna Exact u een ‘token’ verstrekt, die kan worden gebruikt om bij het inloggen in QM te koppelen met EOL. Deze token kent een beperkte gebruiksduur (meestal 1 jaar).

Er is een nieuwe instelling toegevoegd aan de systeeminstellingen van QM. Dit onderwerp heet OAuth gebruikers. Via OAuth gebruikers onderhoudt u de stamgegevens van de authenticatie ‘token’ voor de betreffende gebruiker(s). Om OAuth gebruikers te activeren moet de applicatiebeheerder de volgende stappen verrichten.

  1. Open de OAuth gebruikerspagina vanuit het systeeminstellingen menu  2. Als u al eerder heeft gesynchroniseerd met EOL, is er al een OAuth gebruiker gecreëerd, bijvoorbeeld:  3. Gebruik de authenticatie knop (of kik rechts en kies voor 'authenticatie') om de authenticatie procedure op te starten. U zult worden omgeleid naar de EOL inlogpagina die is gekoppeld aan het URL veld voor de authenticatie:  4. Voer hier in de gebruikersnaam en het wachtwoord van de EOL gebruiker, die wordt gebruikt voor de synchronisatie met QM, en klik op de login knop. Nadat u bent ingelogd, keert u terug naar QM en ververst u het Oauth gebruikers scherm. U kunt nu zien dat de OAuth gebruiker is geauthenticeerd in QM en de datum waarop deze authenticatie zal verlopen:

Als u op deze manier de gebruiker authenticeert, verzekert u zich ervan dat de synchronisatie tussen QM en EOL ook na 1 augustus 2015 foutloos blijft werken. U kunt de authenticatie op ieder gewenst moment herhalen (inloggen in EOL), teneinde de expiratiedatum vooruit schuiven.

 

4698 Toevoegen kolom Vestigingsplaats aan het klantenscherm

Het klantenscherm en het klanten pop up venster laten alleen de kolommen straatnaam 1 en 2 zien van het klantadres. Vanaf nu kunt ervoor kiezen om ook de kolom vestigingsplaats toe te voegen:

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk