Wat moet ik doen bij een jaarovergang?

Volgen

Het nieuwe jaar staat voor de deur! Om de jaarovergang goed te laten verlopen, moeten de factuurnummers worden aangepast. Dit kunt u doen door onderstaande stappen te doorlopen:

• Ga naar [Instellingen] -> [Bedrijven].
  • Selecteer het bedrijf waarvan u het factuurnummer wilt aanpassen en kies voor [Wijzigen]. Als u meerdere bedrijven heeft, voer deze stappen dan voor ieder bedrijf apart uit.
  • Pas bij [Voorvoegsel factuurnummer] (Invoice number prefix) de voorloopreeks aan.
    Als er nu bijvoorbeeld 2018 staat, kunt u er 2019 van maken.
  • Als u in het nieuwe jaar weer met factuurnummer 1 wilt beginnen, klik dan bij [Eerstvolgende factuurnummer (voorbeeld)] op [Zet de teller terug]. Geef vervolgens hier nummer 1 in (dit kan alleen wanneer het voorvoegsel van het factuurnummer aangepast is).

Let op: In gekoppelde financiële pakketten wordt het nieuwe factuurnummer automatisch doorgevoerd.