Release notes update 81 - release 25 februari 2015

Volgen

3241   Performance problemen bij het goedkeuren van uren

Er zijn verbeteringen doorgevoerd op de pagina voor het goedkeuren van uren, zodat u sneller kunt navigeren naar de volgende of vorige week.     

3505   Goedkeuren van de planning van een medewerker nu ook per week mogelijk

Binnen de planning module kan nu een medewerker altijd gepland worden, zolang het aantal uren planning per week binnen zijn/haar gedefinieerde werkweek (bijv. 40 uur) blijft.

Voorheen werd de gedefinieerde werkweek uitgesmeerd over de alle dagen (bijv. 8 uur per dag, bij een 40-urige werkweek). Dit werkt niet als een medewerker slechts een paar dagen per week werkt (bijv. ma en wo), dan wil je op de te werken dagen 8 uur kunnen plannen i.p.v. 3,2 uur.

Vanaf nu kijkt het systeem naar het totaal aantal geplande uren per week. Als het voor gedefinieerde werkweek aantal uren wordt overschreden, wordt iedere geplande dag gemarkeerd als overschrijding.

Daarnaast is er een nieuwe programma instelling (te vinden onder menu System/Application settings): het maximaal te plannen uren per dag (Maximum plannable hours per day). Deze instelling veroorzaakt een foutmelding als u meer uren wilt plannen op een dag.

In het voorbeeld werkt de medewerker 16 uur per week. Door de instelling van maximaal 8 uur per dag, kan er toch niet meer dan 8 uur op een dag worden gepland.

 

3500   Toelichting instellingen op de project pagina (Tooltips on Project page)

U kunt veel instellingen veranderen op de project stamkaart. Doel en werking van deze instellingen is misschien niet altijd in één oogopslag duidelijk. Daarom hebben wij deze instellingen verrijkt met een korte toelichting (tooltip):

3467   De tekstvariabele %ENDDATE% bij het voor definiëren van termijnfacturen is aangepast, zodat de laatste dag van de factuurperiode in de omschrijving wordt vermeld

Bij het voor definiëren van omschrijvingen van termijnfacturen in QicsMilestones, kunt u gebruik maken van dynamische variabelen voor de omschrijving (bijv. %ENDDATE%; deze tekstvariabele wordt in de omschrijving bij iedere termijnfactuur vervangen door de actuele datum). De tekstvariabele %ENDDATE% verandert in de 1e dag na de factuurtermijn (bijv. als de ingangsdatum 1-1-2015 is, zal voor een termijnfactuur van een maand, de in de omschrijving vermeldde einddatum 1-2-2015 zijn. Het is in het voorbeeld duidelijker als als einddatum wordt vermeld 31-1-2015, zijnde de laatste dag van de factuurperiode). Om dit te bereiken is de tekstvariable %LASTDAY% toegevoegd. Deze zorgt ervoor dat de in de omschrijving genoemde einddatum %ENDDATE% - 1 is:

Dit zorgt voor de volgende installments:

3443   Toevoegen van de naam van de projectleider aan de factuur lay-out

De naam van de projectleider kan nu worden toegevoegd aan iedere factuurregel.

3457   Standaard instelling om facturen samen te voegen bij Divisie instellingen

Binnen QicsMilestones kan in de stamgegevens van iedere klant worden aangegeven of meerdere projecten via één en dezelfde factuur mogen worden gefactureerd.

Aan het scherm Divisie stamgegevens is een extra optie toegevoegd, waarmee wordt aangegeven of voor nieuwe klanten van deze divisie facturen voor projecten standaard wel of niet worden samengevoegd:

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk