Projectvoortgang

Volgen

Het project progress rapport helpt u bij uw projectbewaking door u inzicht te geven in gebudgetteerde en reeds bestede uren en stelt u in staat om budgetoverschrijdingen tijdig te signaleren. Het rapport is gebaseerd op de gegevens die u heeft ingevuld in de project breakdown en in de project progress in de planningsmodule van QicsMilestones.

Het rapport bestaat uit een overzicht scherm met de projectgegevens van het geselecteerde project en een detailscherm dat bestaat uit de volgende kolommen:

Budget

Het aantal gebudgetteerde uren per taak

Time spent

Het aantal geboekte uren op de taak

Work remaining

Het aantal uur dat nog besteed moet worden voor het afmaken van de taak. Dit heeft u ingevuld in het projectvoortgang scherm.

% completed

Het percentage gereed van de taak. Dit percentage wordt berekend aan de hand van het aantal uur dat is geboekt op de taak en het aantal uur dat u heeft ingevuld bij ‘work remaining’. In onderstaand voorbeeld is op de taak ‘Inrichting’ 8 uur geboekt, terwijl er nog 16 uur nodig is om de taak af te maken (work remaining). De taak is dus precies voor 1/3 deel gereed, waardoor het percentage gereed hier 33,33% is.

% budget

Dit is het percentage van het budget dat is opgemaakt aan geboekte uren. In het onderstaande voorbeeld is 16 uur gebudgetteerd en er is 8 uur geboekt, waardoor het budget voor 50% besteed is.

Hours

Dit is het aantal uur dat over het budget heengegaan wordt, gebaseerd op het gebudgetteerde aantal uur en het aantal uur dat is ingevuld bij ‘work remaining’.

Amount

Het bedrag waarmee het projectbudget overschreden wordt of wat overblijft van het projectbudget. Dit is het aantal uur waarmee het budget overschreden wordt maal het tarief dat aan de taak gekoppeld is.

 

De projectvoortgang per taak bekijken

 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk