Release 15 november 2017

Volgen

Productie openen via [Goedkeuren weekstaat]

Bij [Goedkeuren weekstaat] kan de gebruiker alle uren en onkosten van een medewerker (per week) goedkeuren. In de nieuwe versie zijn de uren en onkosten in het detailvenster aanklikbaar geworden. Als de gebruiker op de aantallen klikt, zal een pop-up worden geopend met daarin een gefilterd resultaat van de productie pagina:

goedkeuren-weekstaat-productie.png

Achtergrondkleur van statuskolommen aangepast

Verschillende pagina’s in QicsMilestones gebruiken een achtergrondkleur in de kolommen, waardoor de verschillende statussen of objecttypen direct te herkennen zijn. Deze kleuren zijn omgezet naar een overzichtelijk kleurenpalet. Bij [Facturen] zien de statuskleuren er zo uit:

statuskolommen-achtergrondkleur.png

Btw verschillen door een andere afronding in Exact Online

De optie om btw-bedragen op een factuur af te ronden op omzetrekening/btw-code is toegevoegd. Deze optie hanteert dezelfde afronding als Exact Online. De btw-bedragen worden voor elke unieke btw-code/omzetrekening afgerond. Na afronding worden de btw-bedragen opgeteld en wordt er een lijst met btw-bedragen weergegeven (één voor elke btw-code die op de factuur staat). De lijst wordt samen met de factuur opgeslagen en is middels de factuurlay-out en XML-versie van de factuur beschikbaar.

De optie ‘btw-bedragen afronden op omzetrekening/btw-code’ moet worden gebruikt wanneer het exporteren naar Exact Online is ingesteld op ‘groeperen per omzetrekening’. Andere groeperingen, zoals per project, werknemer of item, worden nog niet ondersteund. Deze instelling is alleen door onze helpdesk aan te passen, maar staat standaard ingesteld op ‘groeperen per omzetrekening’.

Vanwege deze wijziging zijn de resterende afrondingsopties hernoemd, zodat het duidelijk is op welke manier de btw-bedragen zullen worden afgerond:

  • Factuurregels: Het btw-bedrag wordt op elke individuele factuurregel afgerond, voordat het met de bedragen van de andere factuuregels wordt opgeteld.
  • Factuur: De btw-bedragen van alle factuurregels wordt eerst opgeteld, gebruikmakend van de 4 decimalen waarin ze zijn opgeslagen. Hierna wordt het factuurtotaal naar een bedrag met 2 decimalen afgerond.
  • Omzetrekening/btw-code: Dit is de nieuwe optie die alle btw-bedragen met dezelfde omzetrekeningen eerst bij elkaar optelt en daarna elke individuele factuurregel afrondt. Eventuele afrondingsverschillen tussen QicsMilestones en Exact Online worden hiermee voorkomen.

btw-bedragen-afronden-omzetrekening-btw-code.png

Vorige release: oktober 2017

Volgende release: december 2017

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk