Er ontstaan afrondingsverschillen tussen QicsMilestones en mijn financiële pakket

Volgen

In bepaalde situaties kunnen afrondingsverschillen optreden tussen de bedragen op de factuur in QicsMilestones en de bedragen in de journaalpost in uw financiele pakket (Exact Online of Twinfield). Het gaat vaak om een cent of enkele centen, maar bij het boeken van de betaling in het financiële systeem loopt u hier tegenaan.

De afrondingsverschillen worden veroorzaakt door een verschil in berekende BTW bedragen. Treden de verschillen op, dan is het belangrijk om als eerste de instelling [Afronden van BTW bedragen] te controleren via [Instellingen] -> [Bedrijven]. Meestal helpt het om deze instelling te wijzigen naar [Afronden na optelsom]. Financiële pakketten ronden namelijk de BTW bedragen pas af na het optellen van de BTW bedragen in de regels. Door dit in QicsMilestones ook zo in te stellen worden afrondingsverschillen vaak al voorkomen.

Biedt het wijzigen van de instelling [Afronden van BTW bedragen] niet de oplossing, dan is er iets anders aan de hand. Voorbeeld:

1.JPG

Het verschil in bovenstaande voorbeeld heeft te maken met de groeperingen die worden gebruikt op de factuurlay-out en de groeperingen in de journaalpost. Vanuit QicsMilestones kunnen de journaalposten namelijk op verschillende manieren worden gegroepeerd, bijvoorbeeld op grootboekrekening of op grootboekrekening / project. Wijkt deze groepering af van de groepering op de factuur, dan kan de afronding die gemaakt wordt door Exact Online of Twinfield anders zijn dan de afronding op de factuur.

Aan de afrondingsverschillen ten gevolge van een verschil in groeperingen kan helaas niets worden veranderd. Wilt u hier verbetering in aanbrengen, dan kan worden bekeken of de groepering van de factuur en de journaalpost beter op elkaar af kan worden gestemd. Het nadeel hiervan kan zijn dat de informatievoorziening in uw financiële systeem hierdoor wordt veranderd. Wilt u meer over deze mogelijkheden weten, stuurt u dan een bericht naar support@qics.nl

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk