Rapportages in QicsMilestones

Volgen

Rapportages in QicsMilestones

Wanneer u met QicsMilestones werkt, heeft u de beschikking over 29 standaard rapportages. Deze zullen we hieronder toelichten, maar u kunt ook gebruik maken van de prachtige rapportagetool Power BI.

Als projectmanager is het van belang om verschillende rapportages in te kunnen zien. Vragen als ‘Hoe zit het met de voortgang van het project?’, ‘ Zitten we nog binnen budget?’ en ‘Wie hebben er allemaal op het project geschreven?’ zijn vragen die u als projectmanager beantwoord wilt zien. De volgende rapporten geven hierbij een goed beeld van de status van uw lopende projecten:

 • Rapport ‘Budget vs Gefactureerd per project’
 • Rapport ‘Projectvoortgang’ (alleen van toepassing als u met de module ‘Planning’ werkt)
 • Rapport ‘Uren en onkosten per klant per project per artikel gedetailleerd’

Om de werking van de rapporten weer te geven, hebben we een voorbeeld uitgewerkt.

Als projectmanager wilt u kunnen zien wat er al op het project gefactureerd is, wat er nog gefactureerd moet worden en welke openstaande facturen er zijn. Het rapport [Budget vs Gefactureerd per project] kan u hierbij helpen:

SN_QM_032017_1_1.png 

In rapport [Budget vs Gefactureerd per project] ziet u de volgende rijen:

 • Total
  In de rij [Total] staan het totale kosten voor het project. Deze kunt u inzien bij aantallen [Quantities] en bedragen [Amounts].
 • Budget
  In de rij [Budget] staat het totaalbudget voor het project vermeld. Dit kunt u zien bij aantallen [Quantities] en bedragen [Amounts].
 • Remaining budget
  De rij [Remaining budget] geeft het verschil tussen [Budget] en [Total] weer.
 • To be invoiced
  In de rij [To be invoiced] ziet u de geboekte uren en verschotten die nog niet in [Proposed invoices] of [Processed invoices] staan.

De rijen [Proposed invoices], [Approved invoices] en [Processed invoices] zijn ook zichtbaar in het rapport, maar staan niet weergegeven op bovenstaand voorbeeld.

Als projectmanager kunt u het rapport [Projectvoortgang] opvragen, om inzicht te krijgen in de geboekte uren en het budget. De uren worden zichtbaar na het boeken van de uren en hoeven niet eerst geaccordeerd te worden. Zo heeft u te allen tijde een overzicht van de status van het lopende project en ziet u direct of er actie vereist is:

 SN_QM_032017_2_1.png

Om de detailgegevens van de geboekte uren op te vragen, kunt u het rapport [Uren en onkosten per klant per project per artikel gedetailleerd] gebruiken. De uren en verschotten in dit project worden zichtbaar na het boeken van de uren.

SN_QM_032017_3_1.png 

Hoeveel standaardrapportages we ook hebben, klanten hebben altijd specifieke wensen. Soms kunnen we door een hele kleine aanpassing op een standaardrapport, de waarde van het rapport aanzienlijk vergroten. Door bijvoorbeeld de sortering aan te passen, of door in plaats van een naam ook een nummer weer te geven. De maatwerkrapporten die wij voor u kunnen ontwikkelen, kunnen wij toevoegen aan de standaard rapporten die zichtbaar zijn in QicsMilestones.

Voor meer informatie over maatwerkrapporten of bij vragen, kunt u contact opnemen via support@qics.nl.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk