Hoe kan ik het uurtarief van een intern project op nul zetten?

Volgen

Is er een uurtarief aan een intern project gekoppeld en kunt u het uurtarief niet op nul zetten? Waarschijnlijk is uw project aan een externe klant gekoppeld geweest en is het project vervolgens op ‘intern’ gezet.

Het is van belang dat de uren nog niet geaccordeerd zijn of dat het accorderen op deze uren ongedaan gemaakt wordt.

Om het uurtarief op nul te zetten volgt u de volgende stappen:

• Ga naar [Instellingen] -> [Projecten]
  • Rechtsklik met uw muis en kies voor [Openen] of dubbelklik op het project waarvan u het uurtarief wilt wijzigen.
  • Ga naar het kopje [Project relatie] en kies voor [Klant]:

• Dit zal een pop-up openen met alle klanten:

• Selecteer een willekeurige klant.
  • Zet onder het kopje [Facturatievormen project] het vinkje [Uren maal tarief] aan.
  • De optie [Project uurtarieven] zal nu links in de kolom verschijnen:

• Klik op [Project uurtarieven] en zet onder het kopje [Project uurtarieven] het uurtarief op nul:

• Klik op [Ok]. De tarieven worden nu opnieuw gecalculeerd.
  • Open het project opnieuw.
  • Ga naar het kopje [Project relatie] en kies voor [Intern]:

• Klik op [Ok] om alle instellingen op te slaan. Het uurtarief staat nu op nul.