QicsMilestones Jaarovergang 2018-2019

Volgen

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Wij leggen u uit wat u kunt doen om de jaarovergang goed te laten verlopen.

Factuurnummers aanpassen

Om de jaarovergang goed te laten verlopen, moeten factuurnummers in QicsMilestones worden aangepast.

  • Ga via het menu naar [Organisatie] -> [Bedrijven].
  • Dubbelklik op het bedrijf waarvan u het factuurnummer wilt aanpassen. Als u meerdere bedrijven heeft, voer deze stappen dan voor ieder bedrijf apart uit. 
  • Ga naar het tabblad [Facturatie].
  • Pas bij [Voorvoegsel factuurnummer] de voorloopreeks aan. Als er nu bijvoorbeeld 2018 staat, kunt u er 2019 van maken.
  • Als u in het nieuwe jaar weer met factuurnummer 1 wilt beginnen, klik dan bij het veld [Eerstvolgende factuurnummer (voorbeeld)] op [Zet de teller terug]. Geef vervolgens hier nummer 1 in (dit kan alleen wanneer het voorvoegsel van het factuurnummer aangepast is).

NB: In gekoppelde financiële pakketten wordt het nieuwe factuurnummer automatisch doorgevoerd.


Projecten kopiëren

Het is mogelijk om de instellingen en structuur van bestaande projecten te kopiëren. Dat is handig om in bulk nieuwe projecten aan te maken. 

Werkt u met de HTML-versie van QicsMilestones? Lees dan dit artikel waarin het kopiëren van projecten stapsgewijs staat beschreven. 

Werkt u met de Silverlight-versie van QicsMilestones? Lees dan dit artikel waarin het kopiëren van projecten stapsgewijs staat beschreven. 

 

Aanpassen lage BTW-tarief (van 6% naar 9%)

Vanaf 1 januari 2019 wordt het lage BTW-tarief verhoogd van 6 naar 9%. Factureert u vanuit QicsMilestones niet met dit lage BTW-tarief? Dan hoeft u niets te doen. Waneer u wel met het lage BTW-tarief werkt, lees dan dit artikel. 

 

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen

Mogelijk gemaakt door Zendesk