Jaarovergang 2017-2018

Volgen

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur. Wij leggen u uit wat u kunt doen om de jaarovergang goed te laten verlopen.

Factuurnummers aanpassen

Om de jaarovergang goed te laten verlopen, moeten factuurnummers in QicsMilestones worden aangepast.

• Ga via het menu naar [Organisatie] -> [Bedrijven].
  • Dubbelklik op het bedrijf waarvan u het factuurnummer wilt aanpassen. Als u meerdere bedrijven heeft, voer deze stappen dan voor ieder bedrijf apart uit.
  • Ga naar het tabblad [Facturatie].
  • Pas bij [Voorvoegsel factuurnummer] de voorloopreeks aan. Als er nu bijvoorbeeld 2017 staat, kunt u er 2018 van maken.
  • Als u in het nieuwe jaar weer met factuurnummer 1 wilt beginnen, klik dan bij het veld [Eerstvolgende factuurnummer (voorbeeld)] op [Zet de teller terug]. Geef vervolgens hier nummer 1 in (dit kan alleen wanneer het voorvoegsel van het factuurnummer aangepast is).

NB: In gekoppelde financiële pakketten wordt het nieuwe factuurnummer automatisch doorgevoerd.

Projecten kopiëren

Het is mogelijk om de instellingen en structuur van bestaande projecten te kopiëren.

NB: Bij projecten met facturatieschema’s worden de schema’s gekopieerd niet de losse termijnen/voorschotten, deze kunt u opnieuw genereren.

U kunt projecten kopiëren door de projecten die u wilt kopiëren eerst te exporteren.

• Ga naar [Instellingen] -> [projecten].
  • Filter de projecten die u wilt kopiëren. Bijvoorbeeld alle projecten met de naam "Boekjaar 2017".
  • Klik op [Exporteer].
  • Kies voor de optie [Exporteer gegevens om het project te kopiëren] en druk op [Ok].

Er is nu een Excel sheet aangemaakt met in de eerste kolom het nummer van het "Source project" (dit is het originele project dat u wilt kopiëren) en "Source project name" (dit is de naam van het originele project dat u wilt kopiëren).

De velden met een rood driehoekje zijn verplichte velden. Klik op het rode driehoekje voor een uitleg van het betreffende veld. Wanneer u hier niets invult worden de waarden uit het source project gebruikt. U kunt hier dus zelf afwijkingen ten opzichte van het originele project doorvoeren.

Vul bij Name en Code de naam en het nummer van het nieuwe project in.

NB: Wanneer u geen projectnummer invult zal QicsMilestones zelf een projectnummer toewijzen.

Projecten importeren

Wanneer u alle gegevens in het Excel sheet goed volledig heeft ingevuld, kunt u het Excel sheet opslaan en importeren.

NB: Test het eerst met één project voordat u alle projecten gaat importeren.

• Ga naar [Instellingen] -> [Gegevens importeren].
  • Kies bij Object Type voor [Project].
  • Klik op het upload-icoon.
  • Selecteer het Excel-bestand dat u wilt importeren.
  • Klik op [OK]. Let op: Wanneer u kiest voor [Sla bestaande gegevens over] dan worden projecten die al met hetzelfde nummer bestaan overgeslagen.
  • De projecten worden nu geïmporteerd.